Bez dodatków do żywności

NIC DO UKRYCIA

Sprawdź skąd pochodzą nasze składniki.

MINTAJ W PANIERCE Z DZIKIM CZOSNKIEM
ok.14min
wielkość opakowania 240 g
204
kcal
na 100g

MINTAJ W PANIERCE Z DZIKIM CZOSNKIEM

Połączenie soczystego fileta i smak dzikiego czosnku – z chrupiącą panierką FRoSTY – sprawia, że nasz Mintaj w panierce z dzikim czosnkiem będzie często gościł na Waszych stołach!

Ocena (1)
oceń nasz produkt

To jest w środku - nasze składniki

  • filety z MINTAJA 62% (mrożone na morzu, bezpośrednio po połowie, z certyfikowanych łowisk MSC)
  • panierka sypka 14% (mąka PSZENNA, dziki czosnek 0,8% - mrożony świeży, tuż po zbiorach drożdże, sól, cukier, przyprawy (papryka, kurkuma), olej słonecznikowy)
  • olej słonecznikowy (z pierwszego tłoczenia, nieekstrahowany chemicznie)
  • skrobia ziemniaczana (niemodyfikowana chemicznie)
  • woda
  • mąka PSZENNA
  • sól (bez substancji przeciwzbrylających)

kup online

wartość odżywcza na 100 g

Wartość energetyczna 856 kJ / 204 kcal
Tłuszcz 9,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany 16,6 g
- w tym cukry: 0,2 g
Białko 12,5 g
Sól 1,20 g

 

Produkt głęboko mrożony

Produkt głęboko mrożony

przechowywanie

* * :
(-6°C) 4 Dni
* * * :
(-12°C) 3 Tygodnie
* * * * :
(-18°C) do daty minimalnej trwałości

100% Naturalnego Smaku

Czy używasz w swojej kuchni glutaminianu sodu? Czy zagęszczasz sos skrobią modyfikowaną chemicznie? My też nie!

We FRoŚCIE wszystko jest prawdziwe. Nie stosujemy żadnych dodatków do żywności. Aby zapewnić doskonały smak naszym produktom, nie potrzebujemy wzmacniaczy smaku, barwników czy aromatów. Zamiast tego używamy gęstej śmietany, sera bez barwników, masła i świeżych ziół.

Jesteśmy dumni z naszych składników, więc chętnie o nich opowiadamy. Na opakowaniach FRoSTY znajdziesz przejrzyste informacje o składzie naszych produktów. Z przyjemnością pokazujemy, skąd pochodzą składniki w produktach FRoSTY na frostafoodtracker.pl.

Tak przygotujesz jedno opakowanie

Przygotowanie w piekarniku

Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 °C. Zamrożonego mintaja ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 17 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).

 

Przygotowanie na patelni

Na średniej wielkości patelni rozgrzej 200 ml oleju. Zamrożonego mintaja smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, od czasu do czasu przewracając.

Alergeny i śladowe ilości

  • Gluten
  • Ryby


Może zawierać śladowe ilości skorupiaków, jaj, mleka, soi, selera, gorczycy i mięczaków.

to jest dla nas ważne

Jeśli chodzi o jakość, lubimy płynąć pod prąd. Dlatego jeśli inni idą na kompromisy, my jeszcze wyżej podnosimy poprzeczkę!

Nasze warzywa są uprawiane na polach, a nie w szklarniach.

I najważniejsze: nie stosujemy dodatków do żywności. 100% naturalnego smaku – tego się trzymamy! FRoSTA. Smaczna i prosta.