NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI SKŁADNIKI

Dbamy o jakość surowców, troszczymy się o zrównoważony, przyjazny dla środowiska proces ich pozyskiwania. Efekt? Produkty dopracowane w najdrobniejszych szczegółach.

SKĄD POCHODZĄ SKŁADNIKI W NASZYCH DANIACH?

Lubimy zaspokajać nie tylko apetyt, ale i ciekawość. Dlatego z przyjemnością pokazujemy, skąd pochodzą składniki w produktach FRoSTY.

SPRAWDŹ POCHODZENIE

Czy wiesz, że do produkcji naszych produktów używamy ponad 200 surowców pochodzących z 35 krajów? Na listach składników na naszych opakowaniach znajdziesz szczegółową deklarację każdego z nich.

 

Zdecydowaliśmy się na stworzenie wyjątkowej aplikacji - FRoSTA Foodtracker - dzięki której możesz dokładnie prześledzić pochodzenie każdego składnika, znajdującego się w naszym produkcie. Transparentność dla nas jest sprawą oczywistą. Po więcej informacji zajrzyj na www.frostafoodtracker.pl

NASI DOSTAWCY

Nie byłoby najwyższej jakości produktów bez niezawodnych dostawców. Łączą nas z nimi wieloletnie relacje. Współpraca, regularne kontrole jakości i wzajemne zaufanie powodują, że ze spokojem ujawniamy każdy szczegół pochodzenia składników.

BEZ WZMACNIACZY SMAKU, BEZ BARWNIKÓW, BEZ AROMATÓW!

Nasza polityka 100% Naturalnego Smaku obejmuje nie tylko końcowe produkty – zaczyna się już w momencie wyboru składników. Również surowce, które zamawiamy u dostawców, muszą być wolne od dodatków do żywności, takich jak barwniki, aromaty, czy też wzmacniacze smaku. Informujemy dostawców o naszych wysokich standardach i wymagamy ich przestrzegania. Na przykład stosujemy tylko sól bez antyzbrylaczy, używamy tylko i wyłącznie masła bez barwników i skrobi niemodyfikowanych chemicznie. Prawo nie wymaga deklarowania obecności antyzbrylaczy w soli, gdyż nie pełnią one technologicznej funkcji w końcowym produkcie – my jednak chcemy być w pełni konsekwentni, więc ich unikamy. Dostawcy soli, z którymi podjęliśmy współpracę, musieli najpierw zrozumieć naszą filozofię.

BEZ TAJEMNIC – OD PIERWSZEGO ZIARENKA

W specyfikacjach surowców naszych produktów, określamy najdrobniejszy szczegół, który może mieć wpływ na ostateczną jakość produktu. Troszczymy się o każdy etap produkcji – począwszy od zasiania nasion na polu, poprzez proces przetwarzania, aż po weryfikację zgodności przychodzących towarów i regularne audyty u dostawców. Wysokie standardy u naszych dostawców pomagają również w ograniczeniu emisji dwutlenku węgla do atmosfery.

RYBY I OWOCE MORZA

W odróżnieniu od naszych warzyw, które rosną pod nadzorem człowieka, ryby wciąż żyją w naturalnym, niekontrolowanym w pełni środowisku. Tym bardziej istotna jest dla nas ochrona dzikich zasobów morskich.

CO TO JEST MSC?

Program MSC należy do wiodących i najbardziej rozpoznawalnych na świecie systemów certyfikacji rybołówstwa. Opiera się na ocenie połowu ryb i całego łańcucha dostaw pod kątem standardów zrównoważonego rybołówstwa. Warto wiedzieć, że analizie podlega wpływ połowu na zachowanie struktury, produktywności, funkcji oraz różnorodności ekosystemu morskiego. Krótko mówiąc, program MSC oznacza troskę o zasoby mórz i oceanów!

Standardy certyfikacji MSC zostały opracowane w porozumieniu z naukowcami, rybakami oraz organizacjami ekologicznymi i są jednakowe dla wszystkich podmiotów na całym świecie. Bo troska o mądre i zrównoważone połowy powinna mieć zasięg globalny!

Pamiętaj, że wybierając produkty z niebieskim certyfikatem MSC, przyczyniasz się do ochrony zasobów ryb.

 

 

ODPOWIEDZIALNE POŁOWY

FRoSTA, jako pierwsza marka w Polsce, do produkcji dań rybnych używa tylko i wyłącznie ryb pochodzących ze zrównoważonych, certyfikowanych łowisk MSC.

Możesz być dumny, że wybierając ryby i owoce morza z niebieskim certyfikatem MSC, przyczyniasz się do zachowania zasobów ryb dla przyszłych pokoleń.

Chcesz poznać pochodzenie Twojej ryby? www.fishtracker.pl

POJEDYNCZE MROŻENIE, ZARAZ PO POŁOWIE

Jeśli chodzi o jakość, lubimy płynąć pod prąd. Dlatego kiedy inni idą na kompromisy, my jeszcze wyżej podnosimy poprzeczkę. Czy wiesz, że ryba, którą pozyskujemy do Złotych paluszków rybnych albo Ryby z pieca, jest zamrażana bezpośrednio po połowie, jeszcze na morzu?