HISTORIA MARKI FRoSTA

  • 2018

    Dokonaliśmy kalkulacji śladu węglowego dla wszystkich naszych produktów.

  • 2018

    Opublikowaliśmy nasz pierwszy raport zrównoważonego rozwoju.

  • 2017

    Otworzyliśmy nową fabrykę w Bydgoszczy, z nowoczesną linią produkcyjną.

  • 2017

    Rezygnujemy z dodatków do żywności – wprowadzamy „czysta listą składników” z najdrobniejszymi szczegółami, bez określeń zbiorowych, jak na przykład „mieszanka przypraw”.

  • 2017

    Uruchomiliśmy serwis FRoSTA Foodtracker – od tej pory, każdy może sprawdzić skąd pochodzą składniki, których używamy w naszych produktach.

  • 2016

    Pojawiamy się na Instagramie.

  • 2016

    Powstaje nasz stempel 100% naturalnego smaku.

  • 2016

    Nasze produkty w nowej, przejrzystej szacie graficznej.

  • 2014

    Nasze wszystkie produkty rybne zostają objęte niebieskim certyfikatem zrównoważonego rybołówstwa MSC.

  • 2013

    Ruszamy w ogólnopolską trasę z projektami edukacyjnymi: Akademia Naturalnego Smaku i Może zadbajmy o morze.

  • 2012

    Wprowadzamy na rynek produkty zupełnie nowej jakości - 100% naturalnego smaku. Tym samym pozbywając się ze składu naszej oferty barwników, aromatów i wzmacniaczy smaku.

  • 2012

    Mamy nowe opakowania produktów.

  • 2010

    Pojawiamy się na Facebooku.

  • 2009

    Zainstalowaliśmy elektrownię fotowoltaiczną na dachu naszej fabryki w Bydgoszczy.

  • 2003

    Mamy nowe logo

  • 2000

    Po raz pierwszy możecie zobaczyć reklamę naszych Złotych paluszków rybnych w telewizji.

  • 1999

    Otwieramy fabrykę w Bydgoszczy.

  • 1998

    Pojawiamy się na polskim rynku.

  • 1976

    Do niemieckich sklepów trafiają pierwsze Złote paluszki rybne FRoSTY.

  • 1966

    W niemieckim Bremerhaven powstaje FRoSTA, zajmująca się przetwórstwem ryb mrożonych.