MAKARON PENNE GORGONZOLA ZE SZPINAKIEM

Gotowany makaron penne w kremowym sosie z liścmi szpinaku.

ok. 8 min.
wielkość opakowania 500 g
138
kcal

na 100g

  • Wegetariański

TO JEST W ŚRODKU - NASZE SKŁADNIKI

  • makaron penne gotowany 42% (woda, mąka z pszenicy durum)
  • MLEKO pełne
  • szpinak 14%
  • woda
  • ŚMIETANKA
  • SER gorgonzola
  • SER Edamer
  • zasmażka (mąka pszenna, olej słonecznikowy)
  • MASŁO
  • sól
  • mąka ryżowa
  • skrobia ziemniaczana
  • pieprz czarny

SKĄD POCHODZĄ NASZE SKŁADNIKI?

Nie mamy tajemnic.

Sprawdź!

KUP ONLINE

WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA 100 G

Wartość energetyczna 580 kJ / 138 kcal
Tłuszcz 6,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7 g
Węglowodany 15,0 g
- w tym cukry: 1,2 g
Białko 5,5 g
Sól 1,0 g

Produkt głęboko mrożony.

PRZECHOWYWANIE

  • * * : (-6°C) 4 Dni
  • * * * : (-12°C) 3 Tygodnie
  • * * * * : (-18°C) do daty minimalnej trwałości

100% NATURALNEGO SMAKU

Czy używasz w swojej kuchni glutaminianu sodu? Czy zagęszczasz sos skrobią modyfikowaną chemicznie? My też nie!

We FRoŚCIE wszystko jest prawdziwe. Nie stosujemy żadnych dodatków do żywności. Aby zapewnić doskonały smak naszym produktom, nie potrzebujemy wzmacniaczy smaku, barwników czy aromatów. Zamiast tego używamy gęstej śmietany, sera bez barwników, masła i świeżych ziół.

Jesteśmy dumni z naszych składników, więc chętnie o nich opowiadamy. Na opakowaniach FRoSTY znajdziesz przejrzyste informacje o składzie naszych produktów. Z przyjemnością pokazujemy, skąd pochodzą składniki w produktach FRoSTY na frostafoodtracker.pl.

TAK PRZYGOTUJESZ JEDNO OPAKOWANIE

Przygotowanie na patelni

Na patelni rozgrzej 100 ml mleka. Wsyp zawartość opakowania. Podgrzewaj na najwyższym ogniu przez 2-3 minuty. Następnie gotuj na średnim ogniu przez kolejne 3-5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania pożądanej konsystencji sosu.

Przygotowanie w kuchence mikrofalowej

Do odpowiedniego naczynia z pokrywką włóż zamrożone danie. Dodaj 4 łyżki mleka. Podgrzewaj w mikrofalówce przy mocy 800 W przez 12 minut. Przed podaniem dokładnie wymieszaj całość i odstaw na 1 minutę.

ALERGENY I ŚLADOWE ILOŚCI

  • Gluten
  • Mleko
Może zawierać śladowe ilości: gorczyca, jaja, seler, soja.

TO JEST DLA NAS WAŻNE

Jeśli chodzi o jakość, lubimy płynąć pod prąd. Dlatego jeśli inni idą na kompromisy, my jeszcze wyżej podnosimy poprzeczkę!

Nasze warzywa są uprawiane na polach, a nie w szklarniach.

I najważniejsze: nie stosujemy dodatków do żywności. 100% naturalnego smaku – tego się trzymamy! FRoSTA. Smaczna i prosta.