MAKARON PAPPARDELLE W SOSIE SEROWO-ŚMIETANKOWYM

Makaron pappardelle z liśćmi szpinaku i soczystymi pomidorkami koktajlowymi w kremowym sosie serowo-śmietankowym.

ok. 9 min.
wielkość opakowania 500 g
120
kcal

na 100g

  • Wegetariański

TO JEST W ŚRODKU - NASZE SKŁADNIKI

  • makaron pappardelle gotowany 46% (woda, mąka z pszenicy durum, jaja)
  • pomidory koktajlowe 12%
  • woda
  • szpinak 10%
  • ŚMIETANKA 9%
  • MLEKO pełne
  • SER Edamer
  • sól
  • MASŁO
  • zasmażka (mąka pszenna, olej słonecznikowy)
  • dziki czosnek
  • TWARÓG
  • mąka ryżowa
  • skrobia ziemniaczana
  • pieprz czarny

SKĄD POCHODZĄ NASZE SKŁADNIKI?

Nie mamy tajemnic.

Sprawdź!

KUP ONLINE

WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA 100 G

Wartość energetyczna 501 kJ / 120 kcal
Tłuszcz 5,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g
Węglowodany 14,0 g
- w tym cukry: 1,2 g
Białko 4,0 g
Sól 0,99 g

Produkt głęboko mrożony.

PRZECHOWYWANIE

  • * * : (-6°C) 4 Dni
  • * * * : (-12°C) 3 Tygodnie
  • * * * * : (-18°C) do daty minimalnej trwałości

100% NATURALNEGO SMAKU

Czy używasz w swojej kuchni glutaminianu sodu? Czy zagęszczasz sos skrobią modyfikowaną chemicznie? My też nie!

We FRoŚCIE wszystko jest prawdziwe. Nie stosujemy żadnych dodatków do żywności. Aby zapewnić doskonały smak naszym produktom, nie potrzebujemy wzmacniaczy smaku, barwników czy aromatów. Zamiast tego używamy gęstej śmietany, sera bez barwników, masła i świeżych ziół.

Jesteśmy dumni z naszych składników, więc chętnie o nich opowiadamy. Na opakowaniach FRoSTY znajdziesz przejrzyste informacje o składzie naszych produktów. Z przyjemnością pokazujemy, skąd pochodzą składniki w produktach FRoSTY na frostafoodtracker.pl.

TAK PRZYGOTUJESZ JEDNO OPAKOWANIE

Przygotowanie na patelni

Na patelni rozgrzej 70 ml mleka. Wsyp zawartość opakowania. Podgrzewaj na najwyższym ogniu przez 3-4 minuty. Następnie gotuj na średnim ogniu przez kolejne 4-5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania pożądanej konsystencji sosu.

Przygotowanie w kuchence mikrofalowej

 

Do odpowiedniego naczynia z pokrywką włóż zamrożone danie. Dodaj 2 łyżki mleka. Podgrzewaj w mikrofalówce przy mocy 800W przez 10 minut. Przed podaniem dokładnie wymieszaj całość i odstaw na 1 minutę.

ALERGENY I ŚLADOWE ILOŚCI

  • Gluten
  • Jaja
  • Mleko
Może zawierać śladowe ilości: gorczyca, seler, soja.

TO JEST DLA NAS WAŻNE

Jeśli chodzi o jakość, lubimy płynąć pod prąd. Dlatego jeśli inni idą na kompromisy, my jeszcze wyżej podnosimy poprzeczkę!

Nasze warzywa są uprawiane na polach, a nie w szklarniach.

I najważniejsze: nie stosujemy dodatków do żywności. 100% naturalnego smaku – tego się trzymamy! FRoSTA. Smaczna i prosta.