Bez dodatków do żywności

NIC DO UKRYCIA

Sprawdź skąd pochodzą nasze składniki.

PALUSZKI RYBNE WIELOZBOŻOWE
ok.9min
wielkość opakowania 270 g
200
kcal
na 100g

PALUSZKI RYBNE WIELOZBOŻOWE

Paluszki rybne w chrupiącej panierce z mąki wielozbożowej z płatkami kukurydzianymi, siemieniem lnianym i ziarnami słonecznika, podsmażane.

Ocena (0)
oceń nasz produkt

To jest w środku - nasze składniki

  • filety z RYB białych (A-mintaj, D-morszczuk patrz nadruk z boku kartonika) 66%
  • panierka sypka wielozbożowa 12% (mąka 9% (PSZENNA, ryżowa, pełnoziarnista ryżowa, OWSIANA, ŻYTNIA), płatki kukurydziane (1,2%), siemię lniane (0,9%), ziarna słonecznika (0,9%), sól, olej słonecznikowy, drożdże, cukier)
  • olej słonecznikowy
  • mąka PSZENNA
  • woda
  • skrobia ziemniaczana
  • sól

SKĄD POCHODZĄ NASZE SKŁADNIKI?

Nie mamy tajemnic.

Sprawdź!

ślad węglowy

ok. 440 g CO2e/100g
Dowiedz się więcej o emisji CO2e naszych produktów

wartość odżywcza na 100 g

Wartość energetyczna 837 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 9,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany 14,3 g
- w tym cukry: 0,4 g
Białko 13,2 g
Sól 0,96 g
 
 
Produkt głęboko mrożony
 

kup online

przechowywanie

* * :
(-6°C) 4 Dni
* * * :
(-12°C) 3 Tygodnie
* * * * :
(-18°C) do daty minimalnej trwałości

100% Naturalnego Smaku

Czy używasz w swojej kuchni glutaminianu sodu? Czy zagęszczasz sos skrobią modyfikowaną chemicznie? My też nie!

We FRoŚCIE wszystko jest prawdziwe. Nie stosujemy żadnych dodatków do żywności. Aby zapewnić doskonały smak naszym produktom, nie potrzebujemy wzmacniaczy smaku, barwników czy aromatów. Zamiast tego używamy gęstej śmietany, sera bez barwników, masła i świeżych ziół.

Jesteśmy dumni z naszych składników, więc chętnie o nich opowiadamy. Na opakowaniach FRoSTY znajdziesz przejrzyste informacje o składzie naszych produktów. Z przyjemnością pokazujemy, skąd pochodzą składniki w produktach FRoSTY na frostafoodtracker.pl.

Tak przygotujesz jedno opakowanie

Piekarnik: rozgrzej piekarnik do temperatury 2300. Zamrożone paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 12 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 9 minut).

Patelnia: na patelni rozgrzej olej. Zamrożone paluszki smaż na średnim ogniu przez około 7 minut, od czasu do czasu przewracając.

Alergeny i śladowe ilości

  • Gluten
  • Ryby
Może zawierać śladowe ilości: gorczyca, jaja, mięczaki, mleko, seler, skorupiaki, soja.

to jest dla nas ważne

Jeśli chodzi o jakość, lubimy płynąć pod prąd. Dlatego jeśli inni idą na kompromisy, my jeszcze wyżej podnosimy poprzeczkę!

Nasze warzywa są uprawiane na polach, a nie w szklarniach.

I najważniejsze: nie stosujemy dodatków do żywności. 100% naturalnego smaku – tego się trzymamy! FRoSTA. Smaczna i prosta.