DUKATY RYBNE

Kotleciki z mielonego mintaja, w chrupiącej panierce, podsmażane.

ok. 7 min.
wielkość opakowania 320 g
230
kcal

na 100g

DUKATY RYBNE

TO JEST W ŚRODKU - NASZE SKŁADNIKI

  • MINTAJ 53% (z certyfikowanych łowisk MSC)
  • panierka sypka 14% (mąka PSZENNA, sól, papryka, drożdże)
  • mąka PSZENNA
  • olej słonecznikowy
  • woda
  • skrobia ziemniaczana (niemodyfikowana chemicznie)
  • mąka ryżowa (powstaje w wyniku mielenia oczyszczonych ziaren ryżu)
  • sól (bez substancji przeciwzbrylających)
  • pietruszka (mrożona świeża, tuż po zbiorach)
  • drożdże
  • pieprz czarny

SKĄD POCHODZĄ NASZE SKŁADNIKI?

Nie mamy tajemnic.

Sprawdź!

KUP ONLINE

ŚLAD WĘGLOWY

WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA 100 G

Wartość energetyczna 966 kJ / 230 kcal
Tłuszcz 9,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany 23,3 g
- w tym cukry: 0,9 g
Białko 12,1 g
Sól 1,20 g

 

Produkt głęboko mrożony

PRZECHOWYWANIE

  • * * : (-6°C) 4 Dni
  • * * * : (-12°C) 3 Tygodnie
  • * * * * : (-18°C) do daty minimalnej trwałości

100% NATURALNEGO SMAKU

Czy używasz w swojej kuchni glutaminianu sodu? Czy zagęszczasz sos skrobią modyfikowaną chemicznie? My też nie!

We FRoŚCIE wszystko jest prawdziwe. Nie stosujemy żadnych dodatków do żywności. Aby zapewnić doskonały smak naszym produktom, nie potrzebujemy wzmacniaczy smaku, barwników czy aromatów. Zamiast tego używamy gęstej śmietany, sera bez barwników, masła i świeżych ziół.

Jesteśmy dumni z naszych składników, więc chętnie o nich opowiadamy. Na opakowaniach FRoSTY znajdziesz przejrzyste informacje o składzie naszych produktów. Z przyjemnością pokazujemy, skąd pochodzą składniki w produktach FRoSTY na frostafoodtracker.pl.

TAK PRZYGOTUJESZ JEDNO OPAKOWANIE

Przygotowanie na patelni

Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Zamrożone dukaty smaż na średnim ogniu przez 7 minut, od czasu do czasu przewracając.

Przygotowanie w piekarniku

Rozgrzej piekarnik do temperatury 230ºC. Zamrożone dukaty ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 10 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 8 minut).

ALERGENY I ŚLADOWE ILOŚCI

  • Gluten
  • Ryby
Może zawierać śladowe ilości: gorczyca, jaja, mięczaki, mleko, seler, skorupiaki, soja.

TO JEST DLA NAS WAŻNE

Jeśli chodzi o jakość, lubimy płynąć pod prąd. Dlatego jeśli inni idą na kompromisy, my jeszcze wyżej podnosimy poprzeczkę!

Nasze warzywa są uprawiane na polach, a nie w szklarniach.

I najważniejsze: nie stosujemy dodatków do żywności. 100% naturalnego smaku – tego się trzymamy! FRoSTA. Smaczna i prosta.