Bez dodatków do żywności

NIC DO UKRYCIA

Sprawdź skąd pochodzą nasze składniki.

PALUSZKI SZPINAKOWE
ok.7min
wielkość opakowania 300 g
231
kcal
na 100g

PALUSZKI SZPINAKOWE

Paluszki ze szpinakiem i serem edamer, otulone złotą panierką FRoSTY, urzekną Cię nie tylko doskonałym smakiem, ale i wygodą porcjowania. Ile schrupiesz na dzisiejszy obiad?

Ocena (4)
oceń nasz produkt

To jest w środku - nasze składniki

  • szpinak 32% (uprawiany specjalnie dla FRoSTY)
  • mąka PSZENNA
  • ziemniaki
  • SER Edam 8% (bez dodatku barwników)
  • woda
  • skrobia ziemniaczana (niemodyfikowana chemicznie)
  • jaja
  • sól
  • przyprawy (papryka, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kurkuma)
  • drożdże

SKĄD POCHODZĄ NASZE SKŁADNIKI?

Nie mamy tajemnic.

Sprawdź!

ślad węglowy

ok. 408 g CO2e/100g
Dowiedz się więcej o emisji CO2e naszych produktów

wartość odżywcza na 100 g

Wartość energetyczna 967 kJ / 231 kcal
Tłuszcz 11,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany 23,9 g
- w tym cukry: 1,3 g
Białko 6,9 g
Sól 1,20 g

 

Produkt głęboko mrożony

kup online

przechowywanie

* * :
(-6°C) 4 Dni
* * * :
(-12°C) 3 Tygodnie
* * * * :
(-18°C) do daty minimalnej trwałości

100% Naturalnego Smaku

Czy używasz w swojej kuchni glutaminianu sodu? Czy zagęszczasz sos skrobią modyfikowaną chemicznie? My też nie!

We FRoŚCIE wszystko jest prawdziwe. Nie stosujemy żadnych dodatków do żywności. Aby zapewnić doskonały smak naszym produktom, nie potrzebujemy wzmacniaczy smaku, barwników czy aromatów. Zamiast tego używamy gęstej śmietany, sera bez barwników, masła i świeżych ziół.

Jesteśmy dumni z naszych składników, więc chętnie o nich opowiadamy. Na opakowaniach FRoSTY znajdziesz przejrzyste informacje o składzie naszych produktów. Z przyjemnością pokazujemy, skąd pochodzą składniki w produktach FRoSTY na frostafoodtracker.pl.

Tak przygotujesz jedno opakowanie

Przygotowanie w piekarniku

Rozgrzej piekarnik do temperatury 230 °C. Zamrożone paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 9 minut.

Przygotowanie na patelni

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Zamrożone paluszki smaż na średnim ogniu przez 6-7 minut, od czasu do czasu przewracając, aż do uzyskania złotego koloru.

Alergeny i śladowe ilości

  • Gluten
  • Jaja
  • Mleko

to jest dla nas ważne

Jeśli chodzi o jakość, lubimy płynąć pod prąd. Dlatego jeśli inni idą na kompromisy, my jeszcze wyżej podnosimy poprzeczkę!

Nasze warzywa są uprawiane na polach, a nie w szklarniach.

I najważniejsze: nie stosujemy dodatków do żywności. 100% naturalnego smaku – tego się trzymamy! FRoSTA. Smaczna i prosta.