Paluszki rybne wielozbożowe

Paluszki rybne w chrupiącej panierce z płatkami kukurydzianymi, siemieniem lnianym i ziarnami słonecznika, dyni oraz płatkami owsianymi.

  • Czas przygotowania ok. 15 min
  • Wielkość opakowania 270 g

Ślad węglowy

ca. 440g
CO2 / 100g
Certyfikat MSC

Wszystkie składniki

  • filety z RYB białych
    filety z MINTAJA
  • panierka wielozbożowa (12%)
    (mąka PSZENNA, płatki kukurydziane 1,3%, siemię lniane 1%, ziarna słonecznika 1%, nasiona dyni 0,8%, płatki OWSIANE 0,4%, sól, drożdże, olej słonecznikowy)
  • olej słonecznikowy
  • woda
  • mąka PSZENNA
  • skrobia ziemniaczana
  • sól
  • kalorie
    833 kJ / 199 kcal
  • tłuszcz
    10,9 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    1,4 g
  • węglowodany
    12 g
  • - w tym cukry
    0,5 g
  • białko
    13,9 g
  • sól
    1 g
  • Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100g i podlegają naturalnym wahaniom.

na patelni

Czas przygotowania: ok. 7 min

Na patelni rozgrzej olej. Zamrożone paluszki smaż na średnim ogniu przez około 7 minut, od czasu do czasu przewracając.

w piekarniku

Czas przygotowania: ok. 15 min

Rozgrzej piekarnik do temperatury 2300C. Zamrożone paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 12-15 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 8-9 minut).

Skąd pochodzą składniki?

Ocena Paluszki rybne wielozbożowe

Oceny (0)


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Ocen *
Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Brak ocen

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach