Przepisy

Cukinia faszerowana po meksykańsku

Propozycja przepisu dla fanów ostrzejszych i bardziej wyrazistych smaków. Pyszna chrupiąca cukinia faszerowana Mexican chicken.

porcje: 4
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1
opakowanie Mexican Chicken FRoSTA
2
duże cukinie
250 ml
passaty pomidorowej
1
pęczek świeżej kolendry
2
łyżki oliwy
  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć zamrożone danie i podgrzewaj na średnim ogniu przez 11-12 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. Cukinie przekrój wzdłuż na połowy, wydrąż środki (możesz dodaje do pozostałych warzyw podgrzewanych na patelni).
  3. Dodaj passatę pomidorową, zagotuj.
  4. Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania, środki napełnij powstałym na patelni farszem. Wierzch skrop oliwą.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC, zapiekaj ok. 20 minut.
  6. Upieczone cukinie posyp listkami świeżej kolendry.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach