XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Kotlet z mintaja z purée ziemniaczanym i karmelizowaną marchewką

Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 858 kcal / porcja

porcje: 2
Przygotowanie
Składniki
SKŁADNIKI (2 porcje):
1 op.
Filety z mintaja FRoSTY
20 g
bułki tartej
1
jajko
10 g
koperku posiekanego
sól i pieprz do smaku
2-3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia
Marchewka
300 g
marchewki
30 g
masła
30 g
miodu
tymianek suszony
Purée
80 ml
mleka
20 g
masła
600 g
ziemniaków
1
łyżka musztardy francuskiej
sól
  1. Filet z mintaja rozmrozić i osączyć z nadmiaru wody. Drobno posiekać i wymieszać z jajkiem i posiekanym koperkiem, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać, ulepić 4 kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju rzepakowym, po kilka minut z obu stron.
  2. Marchewkę ugotować i pokroić w plastry lub słupki. Na patelni rozgrzać masło, dodać miód i tymianek i wrzucić marchewkę. Smażyć przez ok. 5 minut, stale mieszając.
  3. Ziemniaki ugotować do miękkości. W rondelku rozgrzać mleko z masłem i dolać do ugotowanych ziemniaków. Ugnieść przy pomocy praski lub przystawki do blendera. Na koniec dodać łyżkę musztardy francuskiej i doprawić solą.
  4. Kotleciki podawać z purée i marchewką.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy - wpisz swój kod pocztowy, by wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach