- 1
- opakowanie Mexican Chicken FRoSTA
- 1
- łyżka oleju rzepakowego
- kilka liści sałaty masłowej
- pół papryki czerwonej
- pół papryki żółtej
- szczypior
- kilka arkuszy papieru ryżowego
- 160 g
- cukru
- 1
- łyżka mąki ziemniaczanej + 150 ml wody
- 100 ml
- octu ryżowego
- 1
- ząbek czosnku
- 0.5
- papryczki chilli
- sól do smaku
1. Przygotować sos: posiekać drobno papryczkę chili, czosnek przecisnąć przez praskę. Do garnka wlać ocet, dodać cukier, papryczkę chilli i czosnek i zagotować wszystkie składniki. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i wlać do sosu, stale mieszając, aż zgęstnieje. Doprawić solą i zostawić do wystudzenia.
2. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć Mexican Chicken wg instrukcji na opakowaniu.
3. Warzywa pokroić w paski.
4. Składać spring rollsy: namaczać pojedyncze arkusze papieru ryżowego, nakładać po listku sałaty, po kawałku papryki żółtej i czerwonej i szczypior i po 2 łyżki Mexican Chicken. Założyć boki arkusza do środka i zwijać w ścisłe rulony.
5. Podawać z sosem chilli.