Przepisy

Spring rollsy z Mexican Chickenem

Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 266 kcal / porcja

porcje: 6
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Mexican Chicken FRoSTA
1
łyżka oleju rzepakowego
kilka liści sałaty masłowej
pół papryki czerwonej
pół papryki żółtej
szczypior
kilka arkuszy papieru ryżowego
Sos:
160 g
cukru
1
łyżka mąki ziemniaczanej + 150 ml wody
100 ml
octu ryżowego
1
ząbek czosnku
0.5
papryczki chilli
sól do smaku

1. Przygotować sos: posiekać drobno papryczkę chili, czosnek przecisnąć przez praskę. Do garnka wlać ocet, dodać cukier, papryczkę chilli i czosnek i zagotować wszystkie składniki. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i wlać do sosu, stale mieszając, aż zgęstnieje. Doprawić solą i zostawić do wystudzenia.

2. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć Mexican Chicken wg instrukcji na opakowaniu.

3. Warzywa pokroić w paski.

4. Składać spring rollsy: namaczać pojedyncze arkusze papieru ryżowego, nakładać po listku sałaty, po kawałku papryki żółtej i czerwonej i szczypior i po 2 łyżki Mexican Chicken. Założyć boki arkusza do środka i zwijać w ścisłe rulony.

5. Podawać z sosem chilli.

0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy - wpisz swój kod pocztowy, by wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach