Przygotowanie
Składniki
Składniki:
- 1
- opakowanie Mexican Chicken FRoSTA
- 150 g
- kukurydzianych nachos
- 200 g
- ostrego w smaku sera np. cheddar
- 2
- jajka
- 200 ml
- śmietany 18% lub gęstego jogurtu
- 2
- zielone papryczki jalapeno
- garść liści świeżej kolendry
- 1
- limonka
- 1
- awokado
- Nachosy wysyp i zawiń w papier, pognieć na dość drobne kawałki i wysyp większość na dno nasmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Zostaw garść do dekoracji.
- Posiekaj papryczki i kolendrę.
- Zetrzyj na tarce ser.
- W misce roztrzep jajka, dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj, dodaj zamrożone danie Mexican Chicken, posiekane jalapeno, 2/3 startego sera i połowę posiekanej kolendry.
- Przełóż masę z miski do naczynia żaroodpornego, posyp resztą sera i piecz przez około 40 minut w 190°C.
- Podawaj posypane posiekaną kolendrą, pogniecionymi nachosami, z kawałkami avocado oraz limonki.
0 Komentarze