Przepisy

Mexican chicken zapiekany z nachosami

Wyrazisty smak Mexican chicken z chrupiącymi nachosami w towarzystwie delikatnej limonki,a wszystko to zapieczone pod warstwą smakowitego sera – to musi się udać!

porcje: 4
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1
opakowanie Mexican Chicken FRoSTA
150 g
kukurydzianych nachos
200 g
ostrego w smaku sera np. cheddar
2
jajka
200 ml
śmietany 18% lub gęstego jogurtu
2
zielone papryczki jalapeno
garść liści świeżej kolendry
1
limonka
1
awokado
  1. Nachosy wysyp i zawiń w papier, pognieć na dość drobne kawałki i wysyp większość na dno nasmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Zostaw garść do dekoracji.
  2. Posiekaj papryczki i kolendrę.
  3. Zetrzyj na tarce ser.
  4. W misce roztrzep jajka, dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj, dodaj zamrożone danie Mexican Chicken, posiekane jalapeno, 2/3 startego sera i połowę posiekanej kolendry.
  5. Przełóż masę z miski do naczynia żaroodpornego, posyp resztą sera i piecz przez około 40 minut w 190°C.
  6. Podawaj posypane posiekaną kolendrą, pogniecionymi nachosami, z kawałkami avocado oraz limonki.
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach