Przygotowanie
Składniki
Składniki:
- 1
- opakowanie Mintaja w cieście FRoSTA
- 300 g
- ziemniaków typu C np. Bryza
- 150 g
- solirodu zielnego (salicornia)
- 1
- łyżka tartego chrzanu
- 2
- łyżki masła
- 1
- łyżka kwaśnej śmietany 18%
- 1
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- Ziemniaki obierz, umyj , wrzuć do zimnej osolonej wody i gotuj aż zmiękną.
- Do jeszcze ciepłych ziemniaków dodaj śmietanę, 1 łyżkę masła i chrzan.
- Całość przeciśnij przez praskę, dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
- Usmaż mintaja na patelni, zgodnie ze sposobem podanym na opakowaniu.
- Soliród opłucz w zimnej wodzie, osusz i zblanszuj na patelni z 1 łyżką masła i posiekanym ząbkiem czosnku.
- Ułóż na talerzu purée, rybę i soliród.
0 Komentarze