Przepisy

Mintaj w cieście z puree chrzanowym

Mintaj w cieście z mąki i jajka według domowej polskiej receptury z wyrazistym puree ziemniaczanym o chrzanowym posmaku i podsmażonego solirodu.

porcje: 2
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1
opakowanie Mintaja w cieście FRoSTA
300 g
ziemniaków typu C np. Bryza
150 g
solirodu zielnego (salicornia)
1
łyżka tartego chrzanu
2
łyżki masła
1
łyżka kwaśnej śmietany 18%
1
ząbek czosnku
sól
pieprz
  1. Ziemniaki obierz, umyj , wrzuć do zimnej osolonej wody i gotuj aż zmiękną.
  2. Do jeszcze ciepłych ziemniaków dodaj śmietanę, 1 łyżkę masła i chrzan.
  3. Całość przeciśnij przez praskę, dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
  4. Usmaż mintaja na patelni, zgodnie ze sposobem podanym na opakowaniu.
  5. Soliród opłucz w zimnej wodzie, osusz i zblanszuj na patelni z 1 łyżką masła i posiekanym ząbkiem czosnku.
  6. Ułóż na talerzu purée, rybę i soliród.
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy - wpisz swój kod pocztowy, by wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach