Przygotowanie
Składniki
Składniki:
- 1
- opakowanie mintaja w panierce z koperkiem FRoSTA
- 2
- średnie bataty
- 2
- łyżki oliwy
- 1
- łyżeczka suszonego tymianku
- Sól
- 1 szt.
- mango
- 1 szt.
- czerwona cebula
- 1 szt.
- papryka
- 1
- łyżka oliwy
- chili
- pieprz Cayenne, szczypta
- sok z limonki, sól- do smaku
- kolendra
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 °C. Zamrożone filety ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia).
- Bataty obierz, pokrój w cienkie „słupki”. Skrop oliwą, posyp tymiankiem, posól. Ułóż na blasze obok filetów.
- Bataty piecz razem z mintajem, przez ok.17 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).
- Przygotuj salsę: Mango obierz, razem z papryką i cebulą pokrój w małą kostkę . Dopraw solą, oliwą, posiekanym chili oraz sokiem z limonki. Przed samym podaniem posyp kolendrą.
0 Komentarze