Przepisy

Mintaj z frytkami z batatów i salsą z mango

Połączenie idealne do piątkowego obiadu: ryba w panierce z koperkiem i orientalne smaki w postaci lekko pikantnej salsy z mango i chrupiących frytek z batatów.

porcje: 2
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1
opakowanie mintaja w panierce z koperkiem FRoSTA
2
średnie bataty
2
łyżki oliwy
1
łyżeczka suszonego tymianku
Sól
Salsa:
1 szt.
mango
1 szt.
czerwona cebula
1 szt.
papryka
1
łyżka oliwy
chili
pieprz Cayenne, szczypta
sok z limonki, sól- do smaku
kolendra
  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 °C. Zamrożone filety ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia).
  2. Bataty obierz, pokrój w cienkie „słupki”. Skrop oliwą, posyp tymiankiem, posól. Ułóż na blasze obok filetów.
  3. Bataty piecz razem z mintajem, przez ok.17 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).
  4. Przygotuj salsę: Mango obierz, razem z papryką i cebulą pokrój w małą kostkę . Dopraw solą, oliwą, posiekanym chili oraz sokiem z limonki. Przed samym podaniem posyp kolendrą.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy - wpisz swój kod pocztowy, by wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach