Przepisy
Gofry z Vegetable curry i słodkim sosem mango
Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 423 kcal / porcja

porcje:
8
Przygotowanie
Składniki
- 1
- opakowanie Vegetable Curry FRoSTY
- 1
- łyżka oleju rzepakowego
- 250 g
- mango
- 30 g
- syropu z agawy
- 0.5
- sok z limonki
- 450 g
- mąki pszennej
- 70 g
- cukru pudru
- 15 g
- proszku do pieczenia
- 0.5 l
- mleka
- 2
- duże jajka
- 4
- łyżki oleju + do smarowania
- Przygotować ciasto na gofry: wszystkie składniki zmiksować i odstawić ciasto na pół godziny.
- Przygotować sos: obrane mango pokroić i zmiksować z syropem z agawy i sokiem z połowy limonki.
- Vegetables Curry usmażyć na oleju aż do miękkości.
- Smażyć gofry w dobrze rozgrzanej gofrownicy.
- Gotowe gofry podawać z Vegetables Curry i sosem mango.
0 Komentarze