Przepisy

Gofry z Vegetable curry i słodkim sosem mango

Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 423 kcal / porcja

porcje: 8
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Vegetable Curry FRoSTY
1
łyżka oleju rzepakowego
Sos:
250 g
mango
30 g
syropu z agawy
0.5
sok z limonki
Gofry:
450 g
mąki pszennej
70 g
cukru pudru
15 g
proszku do pieczenia
0.5 l
mleka
2
duże jajka
4
łyżki oleju + do smarowania
  1. Przygotować ciasto na gofry: wszystkie składniki zmiksować i odstawić ciasto na pół godziny.
  2. Przygotować sos: obrane mango pokroić i zmiksować z syropem z agawy i sokiem z połowy limonki.
  3. Vegetables Curry usmażyć na oleju aż do miękkości.
  4. Smażyć gofry w dobrze rozgrzanej gofrownicy.
  5. Gotowe gofry podawać z Vegetables Curry i sosem mango.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach