Przepisy

Paluszki rybne z pieczonymi placuszkami

Szukasz oryginalnego przepisu na pełnowartościowe danie dla dziecka?. Połączenie chrupiących paluszków z fileta rybnego z ziemniaczanymi placuszkami z zielonym groszkiem i pieczonymi pomidorami będą idealną propozycją.

porcje: 2
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie złotych paluszków rybnych FRoSTA
250 g
pomidorków koktajlowych
1
łyżka oliwy
Placuszki:
2
szklanki groszku (mrożonego)
1
por
3
ugotowane ziemniaki
1
jajko
1
łyżki mąki owsianej
1
łyżki oliwy
Sól, pieprz
  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 230ºC. Zamrożone paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia) obok nich ułóż skropione oliwą pomidory (na gałązkach). Piecz przez około 12 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 9 minut).
  2. Na oliwie zeszklij drobno posiekany por. Dodaj groszek i smaż, aż się rozmrozi.
  3. Groszek z cebulą przełóż do dużej miski. Dodaj ugotowane ziemniaki, jajka, mąkę owsianą i przyprawy.
  4. Tłuczkiem do ziemniaków rozgnieć składniki, aż uzyskasz spójną masę.
  5. Na rozgrzany olej nakładaj porcje masy (możesz posłużyć się okrągłą, metalową foremką), smaż na złoto z obu stron.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy - wpisz swój kod pocztowy, by wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach