Przygotowanie
Składniki
- 1
- opakowanie Fish nuggets FRoSTA
- 1
- główka kalafiora
- 3
- łyżki oliwy
- 1
- łyżeczka kurkumy
- Sól
- 450 ml
- mleka
- 4
- łyżki masła + do nasmarowania naczynia do zapiekania
- 4
- łyżki mąki pszennej
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa - do smaku
- 100 g
- tartego sera
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C (z termoobiegiem do 200°C). Zamrożone Fish nuggets ułóż na blasze.
- Oliwę połącz z kurkumą, wymieszaj z małymi różyczkami kalafiora, posól. Warzywo ułóż na blaszce obok Fish nuggets. Piecz przez około 13 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 11 minut).
- W rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę. Rozmieszaj. Wolno wlewaj mleko, ciągle mieszając (trzepaczką) zagotuj, aż powstanie gęsty sos. Dodaj utarty ser. Dopraw go do smaku solą, pieprzem i mieloną gałką muszkatołową.
- Upieczone nuggetsy podawaj z zarumienionym kalafiorem i sosem serowym, na ciepło.
0 Komentarze