Przygotowanie
Składniki
- 1
- opakowanie Fish Nuggets FRoSTA
- 2
- małe bataty (ok. 200 g)
- 2
- łyżki oleju, sól i pieprz do smaku
- 12
- liści małej sałaty rzymskiej
- szczypior
- 4
- rzodkiewki
- 0.5
- zielonego ogórka
- 1
- czerwona papryka
- 100 g
- majonezu
- 50 g
- jogurtu naturalnego
- 30 g
- musztardy Dijon
- 30 g
- miodu
- sól, pieprz do smaku
- Bataty pokroić w słupki. Wymieszać z olejem, przyprawić solą i pieprzem. Piec do miękkości – ok. 15 minut w temp. 220 stopni C.
- Nuggetsy upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu (13 minut w temp. 220 stopni C).
- Przygotować sos: wymieszać majonez z jogurtem, musztardą i miodem. Doprawić solą i pieprzem.
- Warzywa pokroić w plastry lub słupki.
- Złożyć wrapy – dwa liście lekko nałożyć na siebie w kształt łódki. Ułożyć po kilka kawałków papryki, batatów, plastry ogórka i rzodkiewki. Polać łyżką sosu, ułożyć dwa nuggetsy i całość związać szczypiorem.
0 Komentarze