Przepisy

Wrapy z sałaty z Fish nuggetsami i sosem majonezowo-musztardowym

Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 312 kcal / szt.

porcje: 6
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Fish Nuggets FRoSTA
2
małe bataty (ok. 200 g)
2
łyżki oleju, sól i pieprz do smaku
12
liści małej sałaty rzymskiej
szczypior
4
rzodkiewki
0.5
zielonego ogórka
1
czerwona papryka
Sos:
100 g
majonezu
50 g
jogurtu naturalnego
30 g
musztardy Dijon
30 g
miodu
sól, pieprz do smaku
  1. Bataty pokroić w słupki. Wymieszać z olejem, przyprawić solą i pieprzem. Piec do miękkości – ok. 15 minut w temp. 220 stopni C.
  2. Nuggetsy upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu (13 minut w temp. 220 stopni C).
  3. Przygotować sos: wymieszać majonez z jogurtem, musztardą i miodem. Doprawić solą i pieprzem.
  4. Warzywa pokroić w plastry lub słupki.
  5. Złożyć wrapy – dwa liście lekko nałożyć na siebie w kształt łódki. Ułożyć po kilka kawałków papryki, batatów, plastry ogórka i rzodkiewki. Polać łyżką sosu, ułożyć dwa nuggetsy i całość związać szczypiorem.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach