Przygotowanie
Składniki
SKŁADNIKI (2 porcje):
- 1 op.
- Ryba z pieca z brokułami FRoSTY
- 180 g
- makaronu tagliatelle
- 50 g
- parmezanu
- 30 g
- masła
- 2
- żółtka
- szklanka wody od gotowania makaronu
- natka pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- Rybę z brokułami upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić – szklankę wody odlać, będzie potrzebna do przygotowania sosu.
- Na dużej patelni rozgrzać masło, dodać makaron. Żółtka roztrzepać z parmezanem, dodać na patelnię i energicznie wymieszać z makaronem. Wlać wodę i mieszać, aż sos oblepi makaron.
- Przyprawić solą, pieprzem i natką pietruszki.
- Rybę podzielić na dwie porcje, serwować na makaronie.
0 Komentarze