Przepisy

Tagliatelle w kremowym sosie z Rybą z pieca z brokułami

Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 748 kcal / porcja

porcje: 2
Przygotowanie
Składniki
SKŁADNIKI (2 porcje):
1 op.
Ryba z pieca z brokułami FRoSTY
180 g
makaronu tagliatelle
50 g
parmezanu
30 g
masła
2
żółtka
szklanka wody od gotowania makaronu
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku
  1. Rybę z brokułami upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić – szklankę wody odlać, będzie potrzebna do przygotowania sosu.
  3. Na dużej patelni rozgrzać masło, dodać makaron. Żółtka roztrzepać z parmezanem, dodać na patelnię i energicznie wymieszać z makaronem. Wlać wodę i mieszać, aż sos oblepi makaron.
  4. Przyprawić solą, pieprzem i natką pietruszki.
  5. Rybę podzielić na dwie porcje, serwować na makaronie.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach