Przepisy

Ryba na sałatce z kaszy bulgur

stopień trudności: łatwy kaloryczność: 692 kcal

porcje: 2
Przygotowanie
Składniki
1
Ryba z pieca z brokułami FRoSTY
bulgur
100 g
kaszy bulgur
2
łyżki oleju rzepakowego
1
duży, dojrzały pomidor
0.33
papryki czerwonej
0.33
papryki żółtej
0.33
papryki zielonej
0.33
bakłażana
0.33
cukinii zielonej
0.33
cukinii żółtej
1
czerwona cebula
2
ząbki czosnku
sól, pieprz, zioła prowansalskie
pieczarki
150 g
brązowych pieczarek
2
łyżki masła
natka pietruszki
sól, pieprz do smaku
  1. Rybę upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Kaszę bulgur ugotować do miękkości.
  3. Warzywa pokroić. Na patelnię wrzucić wszystkie warzywa poza pomidorami. Smażyć przez ok. 5 minut, po czym dusić pod przykryciem 10-15 minut. Zdjąć pokrywkę, dodać pomidora, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Smażyć kilka minut, aż pomidor zmięknie i odparuje woda.
  4. Gotowe warzywa wymieszać z ugotowaną kaszą bulgur.
  5. Pieczarki pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać masło. Podsmażyć przez ok. 10 minut, przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
  6. Upieczoną rybę podawać na kaszy bulgur z warzywami, pieczarki podać w osobnej kokilce.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach