Przepisy

Sałatka z paluszkami serowymi i sosem żurawinowym

Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 572 kcal / porcja

porcje: 4
Przygotowanie
Składniki
130 g
miksu sałat
1
Złote paluszki serowe FRoSTY
30 g
orzechów ziemnych
50 g
orzechów włoskich
80 g
granatu
150 g
buraczka
Sos:
100 g
żurawiny ze słoiczka
50 ml
wody
50 ml
oleju rzepakowego
25 g
miodu
0.5
sok z cytryny
sól do smaku
Do dekoracji:
kiełki buraczka
  1. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni C. Każdy z buraczków zawinąć w folię aluminiową i piec ok. 1 godzinę. Po wyjęciu z piekarnika, wystudzić, obrać i pokroić.
  2. Orzechy drobno posiekać, granat obrać i rozdzielić ziarenka.
  3. Złote paluszki serowe FRoSTY upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  4. Przygotować sos: zmiksowaną żurawinę wymieszać z olejem, miodem, wodą i sokiem z połowy cytryny. Doprawić odrobiną soli.
  5. Na miseczki wyłożyć sałatę, kawałki buraczka, orzechy i pestki granatu, wyłożyć ciepłe paluszki, polać sosem i udekorować kiełkami buraczka.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach