Przepisy
Sałatka z paluszkami serowymi i sosem żurawinowym
Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 572 kcal / porcja

porcje:
4
Przygotowanie
Składniki
- 130 g
- miksu sałat
- 1
- Złote paluszki serowe FRoSTY
- 30 g
- orzechów ziemnych
- 50 g
- orzechów włoskich
- 80 g
- granatu
- 150 g
- buraczka
- 100 g
- żurawiny ze słoiczka
- 50 ml
- wody
- 50 ml
- oleju rzepakowego
- 25 g
- miodu
- 0.5
- sok z cytryny
- sól do smaku
- kiełki buraczka
- Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni C. Każdy z buraczków zawinąć w folię aluminiową i piec ok. 1 godzinę. Po wyjęciu z piekarnika, wystudzić, obrać i pokroić.
- Orzechy drobno posiekać, granat obrać i rozdzielić ziarenka.
- Złote paluszki serowe FRoSTY upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Przygotować sos: zmiksowaną żurawinę wymieszać z olejem, miodem, wodą i sokiem z połowy cytryny. Doprawić odrobiną soli.
- Na miseczki wyłożyć sałatę, kawałki buraczka, orzechy i pestki granatu, wyłożyć ciepłe paluszki, polać sosem i udekorować kiełkami buraczka.
0 Komentarze