Przepisy

Szakszuka z warzywami

Proponujemy pyszne i pełnowartościowe danie na śniadanie: jajka zapiekane z Warzywami na patelnię toskańskimi w sosie pomidorowym.

porcje: 6
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1
opakowanie „Warzywa na patelnię toskańskie” FRoSTA
700 ml
passaty pomidorowej (1 butelka)
4
jajka
Szczypta cukru, sól, pieprz- do smaku
1
łyżka oliwy
1
łyżka harrisy (pasty chili) /lub do smaku
Natka pietruszki
Bagietka do podania
  1. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. Warzywa zalej pomidorami, dopraw do smaku.
  3. W sosie zrób zagłębienia, wbij do nich jajka, gotuj aż białko się zetnie, pod przykryciem.
  4. Z ciasta francuskiego wytnij długie paski, posmaruj je rozkłóconym jajkiem, posyp np. czarnuszką. Piecz do zarumienienia w temp. 200 oC, ok. 10 minut. ( ten pkt można rozbić na dwa.)
  5. Przed podaniem posyp świeżą, posiekaną natką pietruszki.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy - wpisz swój kod pocztowy, by wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach