Przepisy

Zielona sałatka z guacamole i paluszkami rybnymi

Nie tylko dzieci lubią gdy chrupie! Zapraszamy na pyszną sałatkę z guacamole i Złotymi paluszkami rybnymi.

Przygotowanie
Składniki
1 op.
Złotych paluszków rybnych
1 szt.
awokado
0.5 szt.
ogórka świeżego
1 szt.
sok z limonki
czosnek
świeża kolendra
mix sałat
melon żółty i zielony ( sezonowo może być arbuz z melonem)
1 szt.
sok z cytryny
1 łyżeczka
musztardy typu dijon lub angielska
1 łyżeczka
miodu
oliwa z oliwek
majonez
świeża mięta
sól
  1. Przygotuj Złote Paluszki Rybne według instrukcji na opakowaniu.
  2. Przygotuj guacamole: wydrąż awokado i rozgnieć je widelcem. Dodaj sok z limonki, pokrojonego w kosteczkę ogórka, starty czosnek, kolendrę i wymieszaj.
  3. Przyrządź sos vinegret: do słoika wlej sok z cytryny, dodaj łyżeczkę musztardy, oliwę z oliwek (3 razy więcej niż soku z cytryny), miód, majonez, 3 listki mięty dopraw solą, pieprzem i energicznie wymieszaj.
  4. Na dużym talerzu ułóż kolejno: sałaty, guacamole, melona, całość polej vinegretem własnej roboty, a na wierzchu połóż przekrojone na pół Złote paluszki rybne.
0 Komentarze

Dodaj komentarz


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach