Przygotowanie
Składniki
- 1 op.
- Złotych paluszków rybnych
- 1 szt.
- awokado
- 0.5 szt.
- ogórka świeżego
- 1 szt.
- sok z limonki
- czosnek
- świeża kolendra
- mix sałat
- melon żółty i zielony ( sezonowo może być arbuz z melonem)
- 1 szt.
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka
- musztardy typu dijon lub angielska
- 1 łyżeczka
- miodu
- oliwa z oliwek
- majonez
- świeża mięta
- sól
- Przygotuj Złote Paluszki Rybne według instrukcji na opakowaniu.
- Przygotuj guacamole: wydrąż awokado i rozgnieć je widelcem. Dodaj sok z limonki, pokrojonego w kosteczkę ogórka, starty czosnek, kolendrę i wymieszaj.
- Przyrządź sos vinegret: do słoika wlej sok z cytryny, dodaj łyżeczkę musztardy, oliwę z oliwek (3 razy więcej niż soku z cytryny), miód, majonez, 3 listki mięty dopraw solą, pieprzem i energicznie wymieszaj.
- Na dużym talerzu ułóż kolejno: sałaty, guacamole, melona, całość polej vinegretem własnej roboty, a na wierzchu połóż przekrojone na pół Złote paluszki rybne.
0 Komentarze