XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Cukinia faszerowana po meksykańsku

Propozycja przepisu dla fanów ostrzejszych i bardziej wyrazistych smaków. Pyszna chrupiąca cukinia faszerowana Mexican chicken.

25 minut
porcje: 4
kalorie: 
2343 kJ  /  560 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1
opakowanie Mexican Chicken FRoSTY
25 ml
passaty pomidorowej
2
duże cukinie
2
łyżki oliwy
1
pęczek świeżej kolendry
1
pomidor
  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć zamrożone danie i podgrzewaj na średnim ogniu przez 11-12 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. Cukinie przekrój wzdłuż na połowy, wydrąż środki (możesz dodać do pozostałych warzyw podgrzewanych na patelni).
  3. Dodaj passatę pomidorową, zagotuj.
  4. Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania, środki napełnij powstałym na patelni farszem.  Na wierzchu ułóż plasterki pomidora a następnie skrop oliwą.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC, zapiekaj ok. 20 minut.
  6. Upieczone cukinie posyp listkami świeżej kolendry.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.