Cukinia faszerowana po meksykańsku

Składniki:

  • 1 opakowanie Mexican Chicken FRoSTA
  • 2 duże cukinie
  • 250 ml passaty pomidorowej
  • 1 pęczek świeżej kolendry
  • 2 łyżki oliwy

Opis przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć zamrożone danie i podgrzewaj na średnim ogniu przez 11-12 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. Cukinie przekrój wzdłuż na połowy, wydrąż środki (możesz dodaje do pozostałych warzyw podgrzewanych na patelni).
  3. Dodaj passatę pomidorową, zagotuj.
  4. Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania, środki napełnij powstałym na patelni farszem. Wierzch skrop oliwą.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC, zapiekaj ok. 20 minut.
  6. Upieczone cukinie posyp listkami świeżej kolendry.