XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Zupa krem ze szpinaku

Masz ochotę na delikatną, kremową zupę szpinakowo - brokułową? Ten przepis z naszym Szpinakiem siekanym i chrupiącą ciecierzycą będzie strzałem w dziesiątkę!

25 minut
porcje: 4
kalorie: 
3765 kJ  /  900 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
Składniki:
1
opakowanie Szpinaku siekanego FRoSTA
750 ml
bulionu lub wody
250 g
ziemniaków
150 g
ugotowanej ciecierzycy
2
łyżki nasion słonecznika
2
łyżki nasion dyni
2
łyżki oliwy
1
łyżka oliwy
1
por
1
ząbek czosnku
1
główka brokuła
0.3
szklanki śmietanki
szczypta soli, papryki chili
  1. W garnku podgrzej oliwę, dodaj pokrojony por i rozdrobniony czosnek. Zeszklij na małym ogniu.
  2. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przesmaż.
  3. Dodaj szpinak i różyczki brokuła.
  4. Warzywa zalej bulionem/wodą, gotuj do miękkości.
  5. Do zupy wlej śmietankę, zmiksuj na gładki krem i dopraw do smaku.
  6. Ugotowaną ciecierzycę dopraw solą, oliwą i papryką, Rozłóż na blaszce i zapiekaj ok. 30 minut, aż będzie chrupka. Na ok. 10 minut przed końcem pieczenia dodaj pozostałe nasiona. Podawaj z zupą.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.