Zielona sałatka z guacamole i paluszkami rybnymi

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie Złotych paluszków rybnych
  • 1 awokado
  • 0,5 ogórka świeżego
  • sok z 1 limonki
  • czosnek
  • świeża kolendra
  • mix sałat
  • melon żółty i zielony ( sezonowo może być arbuz z melonem)
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy typu dijon lub angielska
  • 1 łyżeczka miodu
  • oliwa z oliwek
  • majonez
  • świeża mięta
  • sól

SPOSÓB WYKONANIA:

  1. Przygotuj Złote Paluszki Rybne według instrukcji na opakowaniu.
  2. Przygotuj guacamole: wydrąż awokado i rozgnieć je widelcem. Dodaj sok z limonki, pokrojonego w kosteczkę ogórka, starty czosnek, kolendrę i wymieszaj.
  3. Przyrządź sos vinegret: do słoika wlej sok z cytryny, dodaj łyżeczkę musztardy, oliwę z oliwek (3 razy więcej niż soku z cytryny), miód, majonez, 3 listki mięty dopraw solą, pieprzem i energicznie wymieszaj.
  4. Na dużym talerzu ułóż kolejno: sałaty, guacamole, melona, całość polej vinegretem własnej roboty, a na wierzchu połóż przekrojone na pół Złote paluszki rybne.