Gołąbki z Noodles and chicken

Składniki na 4 sztuki:

  • 1 opakowanie Noodles and Chicken FRoSTA
  • 200 g ostrego sera szwajcarskiego np. gruyere
  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 2 łyżki oleju
  • Beszamel:
  • 400 ml mleka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • natka pietruszki

Opis przygotowania:

  1. Z kapusty wytnij część głąba i oddziel od główki liście.
  2. W dużym garnku zagotuj wodę na kapustę, po czym ją osól.
  3. Wrzuć do niej 4 liście kapusty i gotuj przez około 10 minut, wyjmij i zahartuj w lodowatej wodzie.
  4. Nożem usuń z liści twarde części.
  5. Rozgrzej patelnię i wlej na nią 2 łyżki oleju, dodaj zawartość opakowania Noodles and Chicken i smaż przez około 12 minut. Ostudź.
  6. Zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach i dodaj do dania.
  7. Podziel nadzienie na 4 części i owiń je w liście kapusty.
  8. W rondlu, na małym ogniu, rozpuść masło, dodaj mąkę, wymieszaj dokładnie i smaż chwilę. Stopniowo dolewaj mleko, ciągle mieszając. Dopraw solą, pieprzem i świeżo tartą gałką muszkatołową.
  9. Gotowe gołąbki ułóż w żaroodpornym naczyniu i polej beszamelem.
  10. Piecz je w piekarniku nagrzanym do 200°C przez co najmniej 30 minut.
  11. Posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.