Pomysł na obiad ze śródziemnomorską nutą, czyli zupa z Paellą FRoSTY, pomidorami i grzankami z patelni

SKŁADNIKI (4 porcje):

● opakowanie Paelli FRoSTY
● 2 łyżki oliwy z oliwek
● puszka krojonych pomidorów (mogą być z ziołami lub czosnkiem)
● 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego
● płaska łyżeczka chilli 
● gałązka świeżego oregano
● świeżo mielony pieprz

grzanki

● 2 grahamki 
● 1 ząbek czosnku
● 2 łyżki oliwy 
● gałązka rozmarynu
● sól 


PRZYGOTOWANIE:

1. Przygotować grzanki: na patelni rozgrzać oliwę, dodać ząbek czosnku, gałązkę rozmarynu i pokrojone w grubą kostkę grahamki. Smażyć przez kilka minut, obracając grzanki, aż się się zarumienią. Doprawić solą.

2. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić Paellę i podsmażyć przez kilka minut, stale mieszając. Zalać bulionem i dodać pomidory z puszki.

3. Gotować przez 20 minut. Dodać chilli, świeże oregano i pieprz do smaku.

4. Podawać z grzankami.