Pomysł na obiad ze śródziemnomorską nutą, czyli zupa z Paellą FRoSTY, pomidorami i grzankami z patelni

SKŁADNIKI (4 porcje):

● opakowanie Paelli FRoSTY

● 2 łyżki oliwy z oliwek

● puszka krojonych pomidorów (mogą być z ziołami lub czosnkiem)

● 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego

● płaska łyżeczka chilli 

● gałązka świeżego oregano

● świeżo mielony pieprz

grzanki

● 2 grahamki 

● 1 ząbek czosnku

● 2 łyżki oliwy 

● gałązka rozmarynu

● sól 


PRZYGOTOWANIE:

  1. Przygotować grzanki: na patelni rozgrzać oliwę, dodać ząbek czosnku, gałązkę rozmarynu i pokrojone w grubą kostkę grahamki. Smażyć przez kilka minut, obracając grzanki, aż się się zarumienią. Doprawić solą.
  2. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić Paellę i podsmażyć przez kilka minut, stale mieszając. Zalać bulionem i dodać pomidory z puszki.
  3. Gotować przez 20 minut. Dodać chilli, świeże oregano i pieprz do smaku.
  4. Podawać z grzankami.