Romantyczny obiad dla dwojga, czyli Tagliatelle w kremowym sosie z Rybą z pieca z brokułami FRoSTY

SKŁADNIKI (2 porcje):


● Ryba z pieca z brokułami FRoSTY 
● 180 g makaronu tagliatelle 
● 50 g parmezanu
● 30 g masła
● 2 żółtka
● szklanka wody od gotowania makaronu
● natka pietruszki
● sól i pieprz do smaku 

PRZYGOTOWANIE:

1. Rybę z brokułami upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 

2. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić - szklankę wody odlać, będzie potrzebna do przygotowania sosu.

3. Na dużej patelni rozgrzać masło, dodać makaron. Żółtka roztrzepać z parmezanem, dodać na patelnię i energicznie wymieszać z makaronem. Wlać wodę i mieszać, aż sos oblepi makaron. Przyprawić solą, pieprzem i natką pietruszki. 

4. Rybę podzielić na dwie porcje, serwować na makaronie.