Oryginalny sposób na deser, czyli gofry z Vegetable curry FRoSTY i słodkim sosem mango

SKŁADNIKI (8 porcji):

● opakowanie Vegetable Curry FRoSTY 
● 1 łyżka oleju rzepakowego

sos
● 250 g mango
● 30 g syropu z agawy
● sok z połowy limonki

gofry 
● 450 g mąki pszennej
● 70 g cukru pudru
● 15 g proszku do pieczenia
● 0,5 l mleka
● 2 duże jajka
● 4 łyżki oleju + do smarowania 

PRZYGOTOWANIE:

1. Przygotować ciasto na gofry: wszystkie składniki zmiksować i odstawić ciasto na pół godziny.

2. Przygotować sos: obrane mango pokroić i zmiksować z syropem z agawy i sokiem z połowy limonki.

3. Vegetables Curry usmażyć na oleju aż do miękkości.

4. Smażyć gofry w dobrze rozgrzanej gofrownicy. 

5. Gotowe gofry podawać z Vegetables Curry i sosem mango.