Sycące śniadanie prosto z piekarnika, czyli omlet pieczony z Warzywami w stylu toskańskim FRoSTY

SKŁADNIKI (1 porcja):

● FRoSTA Warzywa na patelnię toskańskie
● 1 łyżka oleju rzepakowego
● 2 duże jajka
● 100 ml mleka
● 50 g mąki pszennej
● 2 łyżki posiekanego szczypioru
● szczypta soli
● 10 g masła 

PRZYGOTOWANIE:

1. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć warzywa zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni C. W piekarniku rozgrzać małą, żeliwną patelnię.  

3. Zmiksować jajka z mlekiem, mąką i szczypiorem. Doprawić solą. 

4. Wyjąć patelnię z piekarnika, posmarować masłem, wylać jajka z mlekiem i mąką, a na wierzchu ułożyć usmażone warzywa. 

5. Piec 15 minut. Podawać z bazylią. Przed podaniem można posypać startym parmezanem.

! Warzywa, które zostały, można wykorzystać następnego dnia.