Słodko, kwaśno i chrupiąco, czyli Sałatka z paluszkami serowymi, burakami, granatem i sosem żurawinowym

SKŁADNIKI (4 porcje)

● 130 g miksu sałat
● Złote paluszki serowe FRoSTY  
● 30 g orzechów ziemnych
● 50 g orzechów włoskich
● 80 g granatu
● 150 g buraczka

sos:
● 100 g żurawiny ze słoiczka
● 50 ml wody
● 50 ml oleju rzepakowego
● 25 g miodu
● sok z połowy cytryny
● sól do smaku

do dekoracji:
● kiełki buraczka 

PRZYGOTOWANIE:

1. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni C. Każdy z buraczków zawinąć w folię aluminiową i piec ok. 1 godzinę. Po wyjęciu z piekarnika, wystudzić, obrać i pokroić. 

2. Orzechy drobno posiekać, granat obrać i rozdzielić ziarenka. 

3. Złote paluszki serowe FRoSTY upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 

4. Przygotować sos: zmiksowaną żurawinę wymieszać z olejem, miodem, wodą i sokiem z połowy cytryny. Doprawić odrobiną soli. 

5. Na miseczki wyłożyć sałatę, kawałki buraczka, orzechy i pestki granatu, wyłożyć ciepłe paluszki, polać sosem i udekorować kiełkami buraczka.