Przekąska idealna na imprezę, czyli wrapy z sałaty z Fish nuggetsami FRoSTY, warzywami i sosem majonezowo-musztardowym

SKŁADNIKI (6 PORCJI)

● opakowanie Fish Nuggets FRoSTA
● 2 małe bataty (ok. 200 g) + 2 łyżki oleju, sól i pieprz do smaku
● 12 liści małej sałaty rzymskiej
● szczypior
● 3-4 rzodkiewki
● pół zielonego ogórka
● 1 czerwona papryka 

sos:
● 100 g majonezu
● 50 g jogurtu naturalnego
● 30 g musztardy Dijon
● 30 g miodu 
● sól, pieprz do smaku 

PRZYGOTOWANIE:

1. Bataty pokroić w słupki. Wymieszać z olejem, przyprawić solą i pieprzem. Piec do miękkości – ok. 15 minut w temp. 220 stopni C.

2. Nuggetsy upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu (13 minut w temp. 220 stopni C).

3. Przygotować sos: wymieszać majonez z jogurtem, musztardą i miodem. Doprawić solą i pieprzem. 

4. Warzywa pokroić w plastry lub słupki. 

5. Złożyć wrapy – dwa liście lekko nałożyć na siebie w kształt łódki. Ułożyć po kilka kawałków papryki, batatów, plastry ogórka i rzodkiewki. Polać łyżką sosu, ułożyć dwa nuggetsy i całość związać szczypiorem.