Mintaj z frytkami z batatów i salsą z mango

Składniki:

  • 1 opakowanie mintaja w panierce z koperkiem FRoSTA
  • 2 średnie bataty
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • Sól

Salsa:

  • Mango 1 szt.
  • czerwona cebula 1 szt.
  • papryka1 szt.
  • oliwa 1 łyżka
  • chili
  • pieprz Cayenne, szczypta
  • sok z limonki, sól- do smaku
  • kolendra

Opis przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 °C. Zamrożone filety ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia).
  2. Bataty obierz, pokrój w cienkie „słupki”. Skrop oliwą, posyp tymiankiem, posól. Ułóż na blasze obok filetów.
  3. Bataty piecz razem z mintajem, przez ok.17 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).
  4. Przygotuj salsę: Mango obierz, razem z papryką i cebulą pokrój w małą kostkę . Dopraw solą, oliwą, posiekanym chili oraz sokiem z limonki. Przed samym podaniem posyp kolendrą.