100% naturalnego smaku
W dzisiejszych czasach coraz większą wagę przykładamy nie tylko do smaku naszych potraw, ale też do jakości produktów, z których są one przygotowane. Świadomi konsumenci oczekują transparentności, naturalnych składników i odpowiedzialnego podejścia do produkcji żywności. FRoSTA wychodzi tym oczekiwaniom naprzeciw.
FRoSTA – pyszny smak i najwyższa jakość
FRoSTA to nie tylko doskonały smak. To przede wszystkim gwarancja jakości i naturalnego składu. Wierzymy, że najlepszy smak pochodzi prosto z natury, dlatego nasze produkty są wolne od dodatków do żywności. Nie znajdziecie więc w nich wzmacniaczy smaku, barwników, konserwantów ani aromatów. Wierzymy, że naturalne składniki, których pochodzenie jest jasno określone to podstawa, dzięki której można uzyskać pyszny i wartościowy produkt.

Naturalność bez kompromisów
Choć wiele dodatków do żywności jest dopuszczalnych prawnie w Unii Europejskiej, my zrezygnowaliśmy z nich całkowicie. Udowadniamy, że niektóre dodatki do żywności są zbędne i można tworzyć smaczne i dania bez nich. Kluczem do sukcesu jest staranny dobór surowców i dbałość o każdy etap produkcji. Dlatego też restrykcyjnie podchodzimy do doboru składników naszych produktów. Ryby pochodzą wyłącznie z certyfikowanych, zrównoważonych połowów (MSC) i są mrożone tuż po złowieniu. Mięso, którego używamy spełnia najwyższe standardy europejskie w zakresie dobrostanu zwierząt. Zarówno warzywa jak i zioła są mrożone bezpośrednio po zbiorach, a jeśli uprawiane są w szklarni upewniamy się, że nie są one ogrzewane paliwami kopalnymi. Ponadto zapewniamy, że używamy wyłącznie świeżych produktów mlecznych, a nie sproszkowanych, a zamiast tłuszczów utwardzonych do naszych produktów dodajemy np. olej z pierwszego tłoczenia. Sprawę dodatków do żywności traktujemy bardzo poważnie, dlatego w naszym portfolio nie znajdziecie niektórych popularnych produktów. Nie każdy wie, że do produkcji tofu używany jest chlorek magnezu (E511), a proszek do pieczenia zawiera dodatek E500. Zaskoczeniem może być również fakt, że czarne oliwki nabierają koloru dzięki barwnikowi E579, a wyrazista czerwień boczku jest spowodowana azotynem potasu. Choć dodatki te dopuszczalne są do użytku w Unii Europejskiej my rezygnujemy z nich całkowicie. Ma być prosto, smacznie i naturalnie!