XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.
Kalafior różyczki
Kalafior różyczki

Kalafior różyczki

Znany i uwielbiany! Smaczny składnik warzywnych zup i zapiekanek lub tradycyjny dodatek do obiadów – ze smażoną bułką tartą z masłem. Oto mrożony kalafior w różyczkach!
Zbieramy go i natychmiast mrozimy – tak, aby zachował swoje wartości odżywcze, smak i chrupkość. Wypróbuj go w swojej kuchni już dziś!

  • Czasu przygotowania ok. 8 min
  • Wielkość opakowania 400 g

Wszystkie składniki

  • kalafior różyczki
Alergeny
Może zawierać gluten, mleko.
  • kalorie
    97 kJ / 23 kcal
  • tłuszcz
    0,3 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    -10,1 g
  • węglowodany
    2 g
  • - w tym cukry
    1,7 g
  • białko
    1,9 g
  • sól
    0,03 g
  • Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100 g i podlegają naturalnym wahaniom.

garnek

Czasu przygotowania: ok. 8 min

Zamrożone warzywa wsyp do garnka z lekko osoloną, wrzącą wodą. Gotuj ok. 8 minut i odcedź. Podawaj z roztopionym masłem lub zarumienioną bułką tartą.

Kalafior w różyczkach – wygodnie porcjowane, zachowują naturalny smak i kolor. Idealne, gdy potrzebujesz szybkiego dodatku do obiadu lub lekkiej bazy do zupy, curry czy sałatki. Mrożony kalafior zawsze pod ręką – bez mycia i obierania.

Najważniejsze cechy

  • 100% kalafior – prosty, jednoskładnikowy produkt.
  • Gotowy w ok. 8 minut – wsyp do wrzątku i ugotuj do preferowanej miękkości.
  • Równomiernie porcjowane różyczki – wygodne dozowanie.
  • Uniwersalne zastosowanie – do gotowania, pieczenia, dań z patelni i pary.
  • Delikatny smak, który łatwo doprawisz ziołami.

Inspiracje i zastosowania

Przygotowanie jest proste: zamrożone różyczki wrzuć do garnka z lekko osoloną, wrzącą wodą. Gotuj ok. 8 minut, odcedź i podaj – klasycznie z roztopionym masłem lub zrumienioną bułką tartą. Różyczki kalafiora świetnie komponują się też z czosnkiem, oliwą i pieprzem cytrynowym, tworząc szybki dodatek do ryb czy pieczonego kurczaka.

Wartości odżywcze w 100 g: energia 97 kJ / 23 kcal, tłuszcz 0,3 g, węglowodany 2 g (w tym cukry 1,7 g), białko 1,9 g, sól 0,03 g. Informacje dotyczą 100 g produktu i mogą podlegać naturalnym wahaniom. Skład: kalafior. Alergeny: może zawierać gluten i mleko.

Zastosowania: klasyczny dodatek do drugiego dania, baza do zupy krem, składnik makaronów i zapiekanek, lekka alternatywa dla ziemniaków w puree, a także szybka przekąska po upieczeniu z parmezanem. Kalafior mrożony pozwala gotować sezonowo przez cały rok.

Najczęściej zadawane pytania:

Jak przygotować różyczki kalafiora, aby były al dente?

Wrzuć zamrożone różyczki do lekko osolonego wrzątku i gotuj około 8 minut. Jeśli wolisz bardziej jędrny efekt, skróć czas gotowania o 1–2 minuty, następnie odcedź i podaj.

Kalafior różyczki - jak przechowywać?

Przechowuj w zamrażarce w temperaturze -18°C lub niższej. Po rozmrożeniu nie zamrażaj ponownie.

Kalafior różyczki – do jakich dań pasuje?

Sprawdza się w zupach krem, zapiekankach, curry, makaronach i jako dodatek do mięsa lub ryb. Możesz też upiec różyczki z oliwą, papryką słodką i parmezanem.

Ocena Kalafior różyczki

Oceny (0)


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Twoja ocena *
Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Brak ocen

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach