Przepisy
Azjatycka zupa z krewetkami
35 minut
porcje:
4
kalorie:
2071 kJ /
495 kcal
Trudność:
średni
Przygotowanie
Składniki
- 400 g
- Zupy kalafiorowej FRoSTY
- 600 ml
- wody
- 400 g
- kremu kokosowego
- 250 g
- krewetek
- 200 g
- szalotki
- 40 ml
- sosu sojowego
- 30 ml
- oleju sezamowego
- 4 ząbki
- czosnku
- sok z jednej limonki
- 15 g
- świeżej kolendry
- 10 g
- świeżego imbiru
- 1
- papryczka chilli
- łyżeczka
- mieszanki curry
- sól
- Przesmaż szalotkę pokrojoną w pióra razem z czosnkiem i posiekanym chilli na oleju sezamowym.
- Dodaj warzywa, przemieszaj, zalej wodą i zagotuj, dodaj krewetki, krem kokosowy, kolendrę i zagrzej całość.
- Dodaj curry, sos sojowy, dopraw do smaku solą i GOTOWE!
Komentarze