Przepisy
Bukiet warzywny z kremem z groszku i puree z kalafiora
Aksamitny krem z groszku, delikatne puree z kalafiora i lekko podsmażone warzywa tworzą harmonijne, lekkie danie, które udowadnia, że prostota może być naprawdę wyjątkowa.
25 minut
porcje:
2
kalorie:
1924 kJ /
460 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Bukietu warzywnego FRoSTY
- 50 ml
- śmietanki 30%
- 1 łyżka
- masła
- 1 łyżka
- oliwy z oliwek
- 1 ząbek
- czosnku
- sok z ½ cytryny
-
Ugotuj warzywa z opakowania w osolonej wodzie przez 5 minut, następnie odcedź.
-
Odłóż groszek i zblenduj go z 2 łyżkami śmietanki, łyżką oliwy, solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny.
-
Z pozostałego kalafiora przygotuj puree – zblenduj go z masłem, resztą śmietanki, solą i pieprzem.
-
Na patelni podsmaż lekko pozostałe warzywa z czosnkiem i oliwą, aż będą al dente.
-
Na talerzu ułóż łyżkę kremu z groszku, obok puree z kalafiora i pozostałe warzywa. Udekoruj szczypiorem.
Komentarze