Przepisy
Kalafior w cieście z sosem czosnkowym
35 minut
porcje:
4
kalorie:
1619 kJ /
387 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 400 g
- Kalafiora FRoSTY
- 500 ml
- oleju do smażenia
- 300 ml
- mleka
- 250 g
- mąki
- 250 g
- jogurtu greckiego
- 100 g
- majonezu
- 2
- jaja
- 2 ząbki
- czosnku
- 1.5 łyżeczki
- proszku do pieczenia
- sól
- pieprz
- Ugotuj kalafior w osolonej wodzie i wystudź.
- Przygotuj sos: wymieszaj jogurt, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiając solą.
- Przygotuj ciasto: wymieszaj mleko, jaja, proszek do pieczenia oraz mąkę, dopraw solą i pieprzem.
- Ugotowane wcześniej różyczki kalafiora zamocz w cieście, smaż na rozgrzanym tłuszczu do złotego koloru i podawaj z wcześniej przygotowanym sosem i GOTOWE!
Komentarze