Przepisy
Kalafiorowa zupa ramen z kurczakiem
Rozgrzewająca kalafiorowa zupa ramen z kawałkami soczystego kurczaka, delikatnym makaronem ryżowym i świeżym szpinakiem. Szybka w przygotowaniu, pełna smaku i idealna na lunch lub lekki obiad.
- 1 opakowanie
- Zupy Kalafiorowej FRoSTY
- 150 g
- filetu z piersi kurczaka
- 100 g
- makaronu ryżowego
- 1
- jajko
- 1 garść
- świeżego szpinaku
- 1 łyżka
- oleju sezamowego lub rzepakowego
- 1 łyżeczka
- prażonego sezamu
- 1 łyżka
- posiekanego szczypiorku
-
Ugotuj jajko na twardo (ok. 9–10 minut), przelej zimną wodą, obierz i przekrój na pół.
-
Makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 5–7 minut, następnie odcedź i przepłucz zimną wodą.
-
Filet z kurczaka pokrój w plasterki, dopraw solą i pieprzem. Usmaż na rozgrzanym oleju przez 5–7 minut, aż będzie złocisty i soczysty.
-
Zupę Kalafiorową FRoSTY podgrzej zgodnie z instrukcją na opakowaniu, nie doprowadzając do wrzenia.
-
Do miski lub lunchboxa włóż makaron, usmażonego kurczaka i świeży szpinak. Zalej gorącą zupą.
-
Na wierzchu ułóż połówki jajka, posyp sezamem, szczypiorkiem i opcjonalnie chili.