XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Kalafiorowe curry z ciecierzycą i szpinakiem

Proste, aromatyczne curry z kalafiorem, ciecierzycą i świeżym szpinakiem. Kremowe, szybkie w przygotowaniu i idealne do podania z ryżem lub chlebem naan.

20 minut
porcje: 2
kalorie: 
2426 kJ  /  580 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1 opakowanie
Zupy Kalafiorowej FRoSTY
120 g
ciecierzycy (z puszki lub słoika)
80 ml
mleczka kokosowego
garść
świeżego szpinaku
0.5 łyżeczki
przyprawy curry
0.5 łyżeczki
kurkumy
ryż basmati lub chlebki naan - do podania
  1. Na oleju podsmaż curry i kurkumę przez 30 sekund, uważając, by ich nie przypalić.
  2. Wlej Zupę Kalafiorową FRoSTY i mleczko kokosowe, wymieszaj i gotuj 3–4 minuty.
  3. Dodaj odsączoną ciecierzycę, gotuj kolejne 3–5 minut.
  4. Na koniec dorzuć szpinak, gotuj chwilę, aż liście zwiędną, ale zachowają kolor.
  5. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ryżem basmati lub chlebem naan.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach