Przepisy
Kokosowe curry z groszkiem i marchewką
35 minut
porcje:
2
kalorie:
1631 kJ /
390 kcal
Trudność:
średni
Przygotowanie
Składniki
- 400 g
- Marchewki z groszkiem FRoSTY
- 500 g
- pomidorów
- 200 g
- ryżu
- 200 g
- czerwonej cebuli
- 150 ml
- kremu kokosowego
- 150 ml
- wody
- 2 łyżki
- oleju lnianego
- 1 łyżka
- wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki
- mieszanki curry
- 1 łyżeczka
- czarnych nasion gorczycy
- 1 łyżeczka
- kurkumy
- sok z połowy limonki
- sól
- pieprz cayenne
- Przesmaż na oleju ziarna gorczycy, dodaj cebulę, czosnek, kurkumę, pieprz cayenne i curry, przemieszaj i podduś.
- Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i smaż do ich rozpuszczenia, dosyp wiórki kokosowe i marchewkę z groszkiem.
- Dodaj wodę i krem kokosowy, wyciśnij połowę limonki do sosu i odparuj, dopraw do smaku solą, powstałym sosem polej wcześniej ugotowany ryż i GOTOWE!
Komentarze