Przepisy
Kremowa zupa warzywna z oliwą truflową i chipsem z pietruszki
Kremowa, aromatyczna zupa warzywna z nutą trufli i chrupiącym chipsem z pietruszki.
20 minut
porcje:
2
kalorie:
1338 kJ /
320 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Zupy warzywnej FRoSTY
- 500 ml
- bulionu warzywnego
- 50 ml
- śmietanki 30%
- 1 łyżka
- masła
- 1 łyżeczka
- oliwy truflowej
- 1 korzeń
- pietruszki
- W garnku rozpuść masło, wsyp mrożone warzywa, zalej bulionem i gotuj do miękkości.
- Dodaj śmietankę, sól, biały pieprz i zblenduj na gładki krem.
- Cienko pokrój pietruszkę, spryskaj oliwą i upiecz 10 min w 180°C, aż będzie chrupiąca.
- Wlej krem do miseczek, dodaj chips z pietruszki, na środku dodaj łyżkę śmietanki i skrop oliwą truflową.
Komentarze