Przepisy
Łosoś z sosem maślanym i warzywami
Łosoś FRoSTY w aksamitnym sosie maślanym, podany z chrupiącymi warzywami i ziołami. Lekkie, eleganckie danie, które robi wrażenie na talerzu i smakuje wyśmienicie.
25 minut
porcje:
1
kalorie:
2845 kJ /
680 kcal
Trudność:
średni
Przygotowanie
Składniki
Ryba
- 1 opakowanie
- Filetów z łososia FRoSTY
- 1 łyżka
- oliwy z oliwek
- 1 łyżka
- masła
- 1 opakowanie
- Brokuł różyczki FRoSTY
- 1 opakowanie
- Marchewki mini FRoSTY
- 1 opakowanie
- Groszku FRoSTY
- 1 limonka
- przekrojona na pół
- oliwa ziołowa
- 100 ml
- białego wina
- 100 gramóów
- zimnego masła
- 1 łyżka
- koperku
- sok z ½ cytryny
- Warzywa gotuj przez 5 minut, odcedź i podsmaż krótko na maśle.
- W rondelku gotuj wino, aż zredukuje się o połowę, dodawaj po kawałku masło, aż powstanie gładki sos. Następnie dopraw koperkiem, cytryną, solą i pieprzem.
- Łososia usmaż na oliwie z masłem – ok. 3 minuty z każdej strony.
- Na talerz polej sos, ułóż warzywa, dodaj rybę i dekoruj ziołami i limonką.
Komentarze