XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Łosoś z sosem maślanym i warzywami

Łosoś FRoSTY w aksamitnym sosie maślanym, podany z chrupiącymi warzywami i ziołami. Lekkie, eleganckie danie, które robi wrażenie na talerzu i smakuje wyśmienicie.

25 minut
porcje: 1
kalorie: 
2845 kJ  /  680 kcal
Trudność: średni
Przygotowanie
Składniki
Ryba
1 opakowanie
Filetów z łososia FRoSTY
1 łyżka
oliwy z oliwek
1 łyżka
masła
Dodatki
1 opakowanie
Brokuł różyczki FRoSTY
1 opakowanie
Marchewki mini FRoSTY
1 opakowanie
Groszku FRoSTY
1 limonka
przekrojona na pół
oliwa ziołowa
Sos maślany z koperkiem
100 ml
białego wina
100 gramóów
zimnego masła
1 łyżka
koperku
sok z ½ cytryny
  1. Warzywa gotuj przez 5 minut, odcedź i podsmaż krótko na maśle.
  2. W rondelku gotuj wino, aż zredukuje się o połowę, dodawaj po kawałku masło, aż powstanie gładki sos. Następnie dopraw koperkiem, cytryną, solą i pieprzem.
  3. Łososia usmaż na oliwie z masłem – ok. 3 minuty z każdej strony.
  4. Na talerz polej sos, ułóż warzywa, dodaj rybę i dekoruj ziołami i limonką.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach