Przepisy
Makaron penne z brokułami i szynką parmeńską
30 minut
porcje:
4
kalorie:
1271 kJ /
304 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 200 g
- Brokułów FRoSTY
- 250 g
- makaronu penne
- 250 ml
- śmietanki 30%
- 100 g
- cebuli
- 80 g
- szynki parmeńskiej
- 2 łyżki stołowe
- oliwy z oliwek
- 2 ząbki
- czosnku
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
- Gotuj brokuły w osolonej wodzie i wystudź; ugotuj makaron.
- Pokrój w kostkę cebulę, a następnie przesmaż wraz z czosnkiem i szynką parmeńską pokrojoną w paski; dosyp zioła i całość zalej śmietanką.
- Dodaj wcześniej ugotowane brokuły i makaron, całość wymieszaj, dopraw według uznania solą i pieprzem i GOTOWE!
Komentarze