Przepisy
Makaron z pesto ze szpinaku

25 minut
porcje:
4
kalorie:
1740 kJ /
416 kcal
Trudność:
średni
Przygotowanie
Składniki
- 400 g
- Szpinaku siekanego w serduszkach FRoSTY
- 250 g
- makaronu
- 2 ząbki
- czosnku
- sok z 1 cytryny
- 0.5 szklanki
- orzechów piniowych lub migdałów
- 0.5 szklanki
- startego parmezanu
- 0.25 szklanki
- oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
1. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedź go i odstaw na bok.
2. Na suchej patelni podpraż orzechy lub migdały przez kilka minut na złoty kolor. Odstaw na bok.
3. Zblenduj szpinak, posiekany czosnek, parmezan, sok z cytryny i podprażone orzechy lub migdały.
4. Blendując stopniowo dodawaj oliwę z oliwek, aż uzyskasz gładką konsystencję pesto. Dopraw solą i pieprzem.
5. Wymieszaj makaron z pesto na patelni, chwilę podgrzej.
6. Przed podaniem posyp parmezanem i GOTOWE!
Komentarze