XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Pieczone warzywa z oliwą truflową i karmelizowaną cebulką

30 minut
porcje: 4
kalorie: 
702 kJ  /  168 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
400 g
Kwiatowego bukietu warzywnego FRoSTY
200 g
czerwonej cebuli
50 g
miodu
20 g
masła klarowanego
15 ml
oliwy truflowej
1
duża papryczka chilli
sól
  1. Obgotuj warzywa w osolonej wodzie przez 3 minuty, odcedź.
  2. Pokrój cebulę w piórka i przesmaż na patelni z masłem klarowanym aż zmięknie, dodaj miód i karmelizuj, aby nie przypalić, na koniec dodaj pokrojone chilli, całość posól.
  3. Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego i przykryj je cebulką z patelni, całość polej oliwą truflową.
  4. Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20-25 min i GOTOWE!
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach