Przepisy
Pieczone warzywa z oliwą truflową i karmelizowaną cebulką
30 minut
porcje:
4
kalorie:
702 kJ /
168 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 400 g
- Kwiatowego bukietu warzywnego FRoSTY
- 200 g
- czerwonej cebuli
- 50 g
- miodu
- 20 g
- masła klarowanego
- 15 ml
- oliwy truflowej
- 1
- duża papryczka chilli
- sól
- Obgotuj warzywa w osolonej wodzie przez 3 minuty, odcedź.
- Pokrój cebulę w piórka i przesmaż na patelni z masłem klarowanym aż zmięknie, dodaj miód i karmelizuj, aby nie przypalić, na koniec dodaj pokrojone chilli, całość posól.
- Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego i przykryj je cebulką z patelni, całość polej oliwą truflową.
- Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20-25 min i GOTOWE!
Komentarze