Przepisy
Pikantna zupa krem z marchewki
35 minut
porcje:
4
kalorie:
1397 kJ /
334 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 400 g
- Marchewki kostki FRoSTY
- 800 ml
- wywaru warzywnego
- 500 ml
- soku z pomarańczy
- 200 g
- kremu kokosowego
- 100 g
- cebuli
- 50 g
- masła
- 40 g
- świeżego imbiru
- 3 ząbki
- czosnku
- pestki dyni
- pieprz Cayenne
- sól
- W garnku, na maśle, przesmaż cebulę, czosnek i marchewkę, całość zalej wywarem i zagotuj.
- Dodaj starty imbir, sok pomarańczowy i zblenduj.
- Przetrzyj przez sito całą zupę, następnie dodaj krem kokosowy i dopraw do smaku solą i pieprzem Cayenne.
- Gotową zupę posyp pestkami dyni i GOTOWE!
Komentarze