Przepisy
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
40 minut
porcje:
2
kalorie:
1464 kJ /
350 kcal
Trudność:
średni
Przygotowanie
Składniki
- 200 g
- Zupy grzybowej FRoSTY
- 350 g
- polędwiczki wieprzowej
- 200 ml
- wywaru warzywnego
- 150 g
- cebuli
- 30 ml
- oliwy truflowej
- 20 ml
- masła klarowanego
- rozmaryn
- sól
- pieprz
- Oczyść polędwiczkę z błon i zamarynuj w oliwie truflowej z solą i rozmarynem.
- Przesmaż na maśle cebulę pokrojoną w kostkę, gdy zmięknie dodaj warzywa i przesmaż razem, następnie zalej wywarem i gotuj 15 minut.
- Zblenduj całość, dopraw solą i pieprzem, polędwiczkę usmaż używając oliwy z marynaty, gdy polędwica będzie gotowa pokrój ją w plastry kładąc na wcześniej przygotowanym sosie i GOTOWE!
Komentarze